spaghetti zonder tomaat

Gepubliceerd op 15 november 2018 om 14:36

Iedere dag weer iets nieuws bedenken wat zullen we nu weer eens eten. Ik laat meestal de kids ook een dag kiezen en een van de meeste gekozen dingen van mijn dochter is spaghetti. Maar omdat ik allergisch ben voor tomaten ben ik steeds weer opzoek naar een beetje variatie.

Al mijn boodschappen haal ik eigenlijk altijd bij plus wagner

Spaghetti zonder tomatensaus

Ingrediënten:

 

200 gram snijbonen

500 gram spaghetti

500 gram rundergehakt

2 zoete punt paprika’s

2 uitjes

2 rode uitjes

2 teentjes knoflook

Italiaanse kruiden

Kruidenpaneermeel

Gehakt kruiden

 

Als eerste begin je met het snijden van de snijbonen in kleine reepjes. Als je dit gedaan hebt kook je deze in een pannetje met water gedurende ongeveer 20 minuten zodat ze niet te zacht worden, ze moeten namelijk ook nog mee gewokt worden. Tegelijkertijd zet je een grote pan water op zodat deze kan koken voor de spaghetti.

 

Dan ga je verder met het snijden van de paprika’s, uitjes en knoflook. Het gehakt doe je in een schaal en daaraan voeg je naar smaak de kruidenpaneermeel en gehaktkruiden aan toe.

 

Als alles gesneden en voorbereid is kunnen we gaan beginnen met het gerecht te gaan maken.

 

Inmiddels zal de pan voor de spaghetti wel aan de kook zijn en kun je die hierin doen en volgens verpakking het aantal minuten laten koken.

 

In een grote wok doe je op hoog vuur een flinke scheut olijfolie en hierin fruit je het uien en knoflook mengsel. Daarna het gehakt hierin rullen, als dit lekker bruin gekleurd is kan de paprika erbij. Als dit bijna gaar is doe je de snijboontjes erin.

 

Als de spaghetti klaar is dan haal je deze van het vuur af en giet je het af, even afspoelen onder de koude kraan en dan een scheutje olijfolie er doorheen roeren.

 

Als het groente gehakt mengsel klaar is kan de spaghetti erbij, dit er goed doorheen roeren en als laatste voeg je de Italiaanse kruiden naar smaak toe.

 

Eet smakelijk

 

 

 

 

 

ingrediënten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.