gezinsuitbreiding

Gepubliceerd op 27 juli 2017 om 07:29

een baby in huis

9 juli 2017 het was een zondag zoals zoveel lekker in de relaxmodus, totdat Kimberley opeens roept mama er ligt volgens mij een baby in de kooi bij blackey. En ja hoor  ze is aan het bevallen. Helaas is er opdat moment een dood geboren. Ik meteen mijn neef gebeld en met hem aan de lijn geprobeerd om mamacavia te helpen er zijn er in totaal 4 geboren waarvan er maar eentje is blijven leven. Ze waren allemaal erg klein dus waarschijnlijk is ze te vroeg begonnen met de bevalling.

 

Na twee uurtjes heb ik de baby gepakt en goed kunnen kijken of alles goed is met de kleine. We hebben haar gewogen en ze weegt 55 gram dat is eigenlijk te licht maar ze is wel sterk dat kun je wel zien. Ze loopt al veel achter mama aan. Mama geven we nu veel groente, hooi en caviavoer.

 

De hele nacht heb ik iedere twee uur even bij ze gekeken en eten gegeven zodat mama aan kan sterken en haar melk goed op gang komt.

 

10 juli 2017 zijn we begonnen met wat extra geitenmelk papje te geven. De kleine is afgevallen naar 50 gram maar dat is normaal.

 

De daaropvolgende dagen is ze nog een gram afgevallen en kwam ze weer wat aan. Dag 4 zat ze weer op haar geboortegewicht. Trots op ons kleine sterke wondertje.

 

De 5e dag woog ze zelf al 60 gram, maar de dagen erna viel ze weer af tot 56 gram dus zijn we haar gaan bij voeden met een speciale voeding.

 

De dagen daarop volgend zal ik in gewicht hieronder even plaatsen:

Dag 7 56 gram toen zijn we gaan bijvoeren

Dag 8 65 gram

Dag 9 68 gram

Dag 10 74 gram

Dag 11 74 gram

Dag 12 77 gram

 

Vandaag is ze precies 2 weken oud en weegt ze 81 gram dus we kunnen best zeggen dat het goed gaat.

 

IMG_4155-5.jpg                                          IMG_4107-3.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.